Tumbling recrea 234 / Tumbling 4-5-6 / Tumbling 561 / Tumbling +12

Vanaf het 2e leerjaar kunnen kinderen kiezen om specifiek hun vaardigheden in tumbling en matturnen uit te breiden. Handstand, molen, salto, rondat, flik en zo veel meer... Op een degelijke en correcte manier worden al deze oefeningen aangeleerd en uitgebreid. Er worden leeftijdsgroepen gemaakt die op verschillende momenten trainen: het 2e-3e en 4e leerjaar; het 4e-5e en 6e leerjaar, het 5e-6e leerjaar en 1e middelbaar en een groep voor jongeren vanaf 12 jaar. Instappen kan bij elke leeftijdsgroep en met elk startniveau.

 

 

Tumbling D

Spring je al bijna een rondat flik of een salto en heb je veel spanning en coördinatie. Dan kan je aansluiten bij tumbling D. Je leert alle elementen op een technisch correcte manier springen, je leert combinatie's springen, je springt op verschillende soorten tumblingbanen. Er is mogelijkheid tot deelname aan recreatieve wedstrijden. Deze groep kan gevolgd worden op vraag van de club.

 

 

Tumbling D+ / C / B 

Dit is een competitieve groep tumblers. Het D+ -niveau is een instapgroep in de competitie. Dit zijn voornamelijk gymnasten jonger dan 12 jaar. Het C en B niveau zijn gymnasten die reeksen van minimum 5 elementen springen op een technisch correcte manier. Je neemt verplicht deel aan wedstrijden (op eigen niveau). Deze trainingssessies kan men volgen op vraag van de club.

 

Aspiranten

Deze groep is er voor kinderen van 3e kleuter tot en met het 5e leerjaar met een sterke vooruitgang. Ze krijgen hier de kans om zich op hun niveau en onder professionele begeleiding verder te ontwikkelen. Deze trainingssessies kan men volgen op vraag van de club.